Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Standard for Uses of Food Coloring in Foodstuffs


Mã WTO G/SPS/N/MAC/21
Ngày thông báo 27/11/2017
Loại thông báo Bình thường
Tiêu đề Standard for Uses of Food Coloring in Foodstuffs
Tóm tắt

In Macao, China, Law No. 5/2013 (Food Safety Law) provides in Article  7  that  the  production  and  marketing  of  foodstuffs  must  comply  with  food  safety standards  and  that  these  standards  are  defined  by  complementary  administrative regulations.
The  Administrative  Regulation  No.  30/2017  "Normas  relativas  à  utilização  de  corantes alimentares em géneros alimentícios" (Standard for Uses of Food Coloring in Foodstuffs) is a food safety standard that sets the provision of uses of food coloring in foodstuffs. In this standard, food coloring refers to a category of food additives which adds or restores color in food. This administrative regulation stipulates species of food coloring permitted for use in foodstuffs in accordance with Good Manufacturing Practice and defines the scope of their application  in  food.  The  standard  also  prohibits  the  use  of  food  coloring  in  the  following foodstuffs: (1) Meat, poultry and game meat, aquatic products, vegetables or fruit, raw or unprocessed, unless it is intended for marking or used on citrus peels; (2) Infant formula, infant formula for special medical purposes and food supplements intended for infants and young  children.  The  use  of  food  coloring  that  are  not  permitted  under  the  second paragraph of Article 1 of this regulation shall be prohibited.

Sản phẩm Food
Quốc gia Macao, China

Tệp đính kèm:
NMAC21.pdf

Thông báo khác:


G/SPS/N/VNM/174 - Draft Circular Regulations on quarantine of aquatic animals and animal products by the Minister of Agriculture and Environment.
G/SPS/N/UGA/290/Add.1 - DUS 983:2021, Banana (matooke) flour - Specification, Second Edition
G/SPS/N/UGA/289/Add.1 - DUS 998:2021, Plantain (gonja) - Specification, Second Edition
G/SPS/N/UGA/288/Add.1 - DUS 997:2021, Cooking banana (matooke) - Specification, Second Edition
G/SPS/N/UGA/159/Add.2 - DUS DEAS 66-4:2021, Tomato products - Specification - Part 4: Tomato concentrates (paste and puree), Second Edition
G/SPS/N/EU/897 - Commission Implementing Regulation (EU) 2025/2046 of 10 October 2025 amending Implementing Regulation (EU) 2015/1486 as regards the terms of the authorisation of canthaxanthin as a feed additive for certain categories of poultry, ornamental fish and ornamental birds (Text with EEA relevance). Language(s): English, French and Spanish.
G/SPS/N/EU/896 - Commission Implementing Regulation (EU) 2025/2171 of 29 October 2025 concerning the renewal of the authorisation of calcium D-pantothenate (vitamin B5) and D-panthenol (vitamin B5) as feed additives for all animal species and repealing Implementing Regulation (EU) No 669/2014 (Text with EEA relevance).
G/SPS/N/EU/895 - Commission Implementing Regulation (EU) 2025/2186 of 29 October 2025 concerning the renewal of the authorisation of propionic acid, sodium propionate and ammonium propionate as feed additives for all terrestrial animal species and repealing Implementing Regulations (EU) No 1222/2013 and (EU) No 305/2014 (Text with EEA relevance).
G/SPS/N/EU/894 - Commission Implementing Regulation (EU) 2025/2175 of 29 October 2025 concerning the renewal of the authorisation of a preparation of Lactiplantibacillus plantarum CECT 4528 as a feed additive for all animal species and repealing Implementing Regulation (EU) No 399/2014 (Text with EEA relevance).
G/SPS/N/EU/893 - Commission Implementing Regulation (EU) 2025/2176 of 29 October 2025 concerning the renewal of the authorisation of the preparations of Pediococcus acidilactici NCIMB 30005, Lacticaseibacillus paracasei NCIMB 30151 and Lactiplantibacillus plantarum DSM 16627 as feed additives for all animal species and repealing Implementing Regulation (EU) No 849/2014 (Text with EEA relevance).

Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 1
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 33
    • Mới nhất Mới nhất
         Xinran86
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 935
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 935