Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Proposal to modify the List of Permitted Preservatives to authorize the use of rosemary extract.


Mã WTO G/SPS/N/CAN/1627
Ngày thông báo 10/12/2025
Loại thông báo Bình thường
Tiêu đề Proposal to modify the List of Permitted Preservatives to authorize the use of rosemary extract.
Tóm tắt

Health Canada completed a premarket safety and efficacy assessment of a food additive submission seeking authorization for the use of rosemary extract as an antioxidant preservative in:

  • brownies, cookies and crackers

  • dehydrated potato products

  • noodles and pasta precooked with fat

  • dried and/or roasted nuts, seeds, and nut or seed spreads

  • unstandardized snack bars (cereal, fruit or nut bars)

  • savory or sweet snack foods (such as chips, kernels from soybean or other legumes, popcorn, pretzels, rice cakes)

    The requested maximum levels of use range from 10 ppm to 50 ppm, calculated as the sum of carnosol and carnosic acid.

    The results of the premarket assessment support the safety and efficacy of rosemary extract for its requested uses. Consequently, Health Canada intends to enable the use of rosemary extract by modifying the List of Permitted Preservatives and setting out specifications for this food additive in the Table of Food Additive Specifications, as described in the information document referenced above.

    The purpose of this document is to publicly announce Health Canada's intention in this regard and to provide the appropriate contact information for those wishing to submit comments, inquiries or new scientific information relevant to the safety of this food additive.

  •  

Sản phẩm Rosemary extract (ICS Codes: 67.220.20)
Quốc gia Canada

Tệp đính kèm:
NCAN1627.pdf

Thông báo khác:


G/SPS/N/EGY/176/Add.1 - Ministerial Decree No. 373/2025 gives the producers and importers a six-month transitional period to abide by the Egyptian Standard ES 1623 for "Sterilized and/or UHT Milk" (partial amendment)
G/SPS/N/MAR/108/Add.1 - Projet de décret relatif à la qualité et à la sécurité sanitaire des graisses et huiles végétales comestibles commercialisées
G/SPS/N/MAR/111 - Projet d'arrêté du ministre de l'agriculture, de la pêche maritime, du développement rural et des eaux et forêts fixant les dénominations et les caractéristiques des sauces commercialisées (Draft Order of the Minister of Agriculture, Marine Fisheries, Rural Development, Water Resources and Forestry establishing the names and characteristics of marketed sauces)
G/SPS/N/MAR/108 - Projet de décret relatif à la qualité et à la sécurité sanitaire des graisses et huiles végétales comestibles commercialisées (Draft Decree on the quality and safety of marketed edible vegetable fats and oils)
G/SPS/N/THA/755/Add.1 - Ministry of Public Health (MOPH) Notification No. 455 entitled "Jams, Jellies and Marmalades"
G/SPS/N/USA/3381/Add.5 - Delayed Verification Sampling of Not Ready-to-Eat Breaded Stuffed Chicken Products
G/SPS/N/NZL/784/Add.1 - Citrus plants for Planting Import Health Standard: Addition of Citrus concave gum-associated virus (CCGaV) as a regulated pest to the import requirements.
G/SPS/N/USA/3541 - Azoxystrobin; Pesticide Tolerances. Final Rule.
G/SPS/N/USA/3540 - Glufosinate; Pesticide Tolerances. Final Rule.
G/SPS/N/USA/3539 - Isocycloseram; Pesticide Tolerances. Final rule.

Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 1
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 38
    • Mới nhất Mới nhất
         kitahanoi
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 386
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 386