Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Notice of Modification to the List of Permitted Preservatives to Enable the Use of Carnobacterium maltaromaticum CB1 as an Antimicrobial Preservative in Certain Meat and Poultry Meat Products – Reference Number: NOM/ADM-0097.


Mã WTO G/SPS/N/CAN/1122
Ngày thông báo 08/06/2017
Loại thông báo Bình thường
Tiêu đề Notice of Modification to the List of Permitted Preservatives to Enable the Use of Carnobacterium maltaromaticum CB1 as an Antimicrobial Preservative in Certain Meat and Poultry Meat Products – Reference Number: NOM/ADM-0097.
Tóm tắt

Health Canada's Food Directorate completed a detailed safety assessment of a food additive submission seeking approval for the use of the bacteriumCarnobacterium maltaromaticum strain CB1 (C. maltaromaticum  CB1) to limit or inhibit the growth of Listeria monocytogenes in various meat and poultry products.
C. maltaromaticum CB1 is already permitted for use in Canada as a preservative on four standardized  meat  products,  namely  vacuum-packed  wieners,  vacuum-packed  sliced roast  beef,  vacuum-packed  sliced  cooked  ham,  and  vacuum-packed  sliced  cooked turkey.
As no safety concerns were raised through Health Canada's assessment the Department has  enabled  the  food  additive  use  of  C.  maltaromaticum  CB1  described  in  the information  document  below  by  updating  the  List  of  Permitted  Preservatives  http://hcsc.gc.ca/fn-an/securit/addit/list/11-preserv-conserv-eng.php, effective 1 June 2017.
The  purpose  of  this  communication  is  to  publically  announce  the  Department's  decision in this regard and to provide the appropriate contact information for any inquiries or for those wishing to submit any new scientific information relevant to the safety of this food additive.

Sản phẩm Carnobacterium maltaromaticum CB1 (ICS Code: 67.220.20)
Quốc gia Canada

Tệp đính kèm:
NCAN1122.pdf

Thông báo khác:


Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 0
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 18
    • Mới nhất Mới nhất
         rupoddubal
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 418
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 418