Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Health Canada's Notice of Modification to the List of Permitted Food Additives with Other Accepted Uses to Enable the Use of Cellulose, Powdered in Horseradish and Mustard Powder (Wasabi-like Powder) - Reference Number: NOM/ADM-0135.


Mã WTO G/SPS/N/CAN/1253
Ngày thông báo 11/07/2019
Loại thông báo Bình thường
Tiêu đề Health Canada's Notice of Modification to the List of Permitted Food Additives with Other Accepted Uses to Enable the Use of Cellulose, Powdered in Horseradish and Mustard Powder (Wasabi-like Powder) - Reference Number: NOM/ADM-0135.
Tóm tắt

 Health Canada's Food Directorate completed a premarket safety assessment  of  a  food  additive  submission  seeking  approval  for  the  use  of  powdered cellulose as a bulking and texturizing agent in horseradish and mustard powder (wasabilike powder).
Powdered cellulose is already permitted for use in Canada as an anticaking agent and a bulking agent in a variety of standardized and unstandardized foods.
The results of the premarket assessment support the safety of powdered cellulose for its requested  uses.  Consequently,  Health  Canada  has  enabled  the  use  of  cellulose, powdered described in the information document below by modifying the List of Permitted Food  Additives  with  Other  Accepted  Uses  (https://www.canada.ca/en/healthcanada/services/food-nutrition/food-safety/food-additives/lists-permitted/8-otheraccepted-uses.html), effective 5 July 2019.
The purpose of this communication is to publically announce the Department's decision in this regard and to provide the appropriate contact information for any inquiries or for those wishing to submit any new scientific information relevant to the safety of this food additive.

Sản phẩm Cellulose, powdered in horseradish and mustard powder (ICS Code: 67.220)
Quốc gia Canada

Tệp đính kèm:
NCAN1253.pdf

Thông báo khác:


Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 0
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 18
    • Mới nhất Mới nhất
         rupoddubal
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 367
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 367