Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Notice of Modification to the List of Permitted Preservatives to Enable the Use of Benzoic Acid and its Salts in Oyster Flavoured Sauce - Reference Number: NOM/ADM-0147.


Mã WTO G/SPS/N/CAN/1307
Ngày thông báo 04/06/2020
Loại thông báo Bình thường
Tiêu đề Notice of Modification to the List of Permitted Preservatives to Enable the Use of Benzoic Acid and its Salts in Oyster Flavoured Sauce - Reference Number: NOM/ADM-0147.
Tóm tắt

On  occasion,  Health  Canada  may  identify  the  need  to  make changes to the Lists of Permitted Food Additives  in order to correct minor errors, to adjust wording  in  the  interest  of  clarity,  to  ensure  consistency  in  terminology,  or  to  make changes  that  are  required  as  a  consequence  of  amendments  to  the  Food  and  Drug Regulations  (Regulations)  or  emerging  scientific  developments  related  to  the effectiveness and/or safety of an approved food additive.
Health  Canada's  Food  Directorate  received  a  request  seeking  approval  for  the  use  of sodium  benzoate  as  a  preservative  used  at  a  maximum  level  of  1,000  ppm  in oyster-flavoured  sauce.  Oyster-flavoured  sauce  is  regulated  as  an  unstandardized  fish product in Canada, and consequently, is not permitted to contain either benzoic acid or salts of benzoic acid due to the exception captured under subitem B.1(2) of Part 2 of the List of Permitted Preservatives.
The Food Directorate conducted an internal review of its files to understand the rationale behind the establishment of the exception, and found no scientific evidence, from a health and  safety  perspective,  to  soundly  rationalize  the  establishment  of  the  exception. In addition,  emerging  scientific  developments  have  demonstrated  the  effective anti-microbiological activities of benzoic acid and its salts when used for the preservation of  meat,  poultry  and  fish  products.  Therefore,  Health  Canada  has  enabled  the  use  of benzoic acid and its potassium and sodium salts described in the information document by modifying Part 2 of the List of Permitted Preservatives, effective 5 May 2020.
The purpose of this communication is to publically announce the Department's decision in  this  regard  and  to  provide  the  appropriate  contact  information  for  any  inquiries  or feedback on this modification.

Sản phẩm Benzoic Acid and its Salt (ICS Codes: 67.200.20, 67.120.30)
Quốc gia Canada

Tệp đính kèm:
NCAN1307.pdf

Thông báo khác:


Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 0
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 18
    • Mới nhất Mới nhất
         rupoddubal
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 271
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 271