Thông báo - Thông báo của các nước thành viên: Draft Commission Regulation amending the Annex to Commission Regulation (EU) No 231/2012 laying down specifications for food additives listed in Annexes II and III to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the presence of ethylene oxide in food additives


Mã WTO G/SPS/N/EU/558
Ngày thông báo 25/04/2022
Loại thông báo Khẩn cấp
Tiêu đề Draft Commission Regulation amending the Annex to Commission Regulation (EU) No 231/2012 laying down specifications for food additives listed in Annexes II and III to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the presence of ethylene oxide in food additives
Tóm tắt

The text revises the part of the EU specifications of food additives related to ethylene oxide. Currently, Regulation (EU) No 231/2012 provides that ethylene oxide may not be used for sterilizing purposes in food additives. However, there is no quantified limit for the presence of ethylene oxide regarding all food additives. Recently, in the European Union, there have been several notifications concerning findings of ethylene oxide in particular in a number of food additives used for the manufacture of a variety of foodstuffs. However, it is difficult to establish whether the presence of ethylene oxide results from its use in the sterilization of the food additives in breach of Regulation No 231/2012 or from any other reason.

In order to avoid those difficulties and to ensure a high level of protection of human health, it is therefore appropriate to lay down that the presence of ethylene oxide, irrespective of its origin, is not authorized for all food additives. For this purpose, a maximum limit for residues of ethylene oxide specific for food additives should be set out at the limit of quantification in those products, that is, at the validated lowest residue concentration, which can be currently quantified and reported by routine monitoring with validated control methods. This corresponds to maximum limit of 0.1 mg/kg of ethylene oxide (sum of ethylene oxide and 2-chloro-ethanol expressed as ethylene oxide) applicable to all authorized food additives.

Sản phẩm Food products
Quốc gia European Union

Tệp đính kèm:
NEU558.pdf

Thông báo khác:


Hội nghị

 

Mời tham dự HN "Triển khai cấp bách các biện pháp tăng cường tuân thủ ATTP của thị trường EU" triển khai ý kiến chỉ đạo của Thủ tướng Chính phủ

Thời gian: 8:00 thứ 2, ngày 24/02/2025

Hình thức: Trực tiếp và trực tuyến

Địa điểm: Tại trụ sở Báo Nông nghiệp Việt Nam

Xem chi tiết Giấy mời tại đây

 

 

Tài liệu Hội thảo phổ biến qui định EU ngày 07/5/2024

1. Quy định gia nhập Liên minh Châu Âu sản phẩm thực phẩm tổng hợp

2. Kiểm soát chính thức đối với các sản phẩm không có nguồn gốc động vật được đưa vào Liên minh

Quy định biện pháp SPS của một số thị trường

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khu

các quy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khuquy đnh SPS ca thtrưng nhp khu Quy định SPS của một số thị trường nhập khẩu

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Chỉ dẫn đăng ký doanh nghiệp và đầu mối cơ quan đăng ký doanh nghiệp sản xuất thực phẩm xuất khẩu vào Trung Quốc

 

Chi tiết thông tin tại đây

 

* Tra cứu doanh nghiệp được Tổng cục Hải quan Trung Quốc cấp mã đăng ký

Chi tiết thông tin tại đây

 

 

 

Bản tin SPS Việt Nam

Thống kê truy cập

  • Thành viên Thành viên
    • Mới hôm nay Mới hôm nay 0
    • Mới hôm qua Mới hôm qua 0
    • Tổng Tổng 18
    • Mới nhất Mới nhất
         rupoddubal
  • Người trực tuyến Người trực tuyến
    • Khách Khách 389
    • Thành viên Thành viên 0
    • Tổng Tổng 389